Da li ste znali da od sada možete registrovati vaše preduzeće samo online?

da-li-ste-znali-da-od-sada-mozete-registrovati-vase-preduzece-samo-online

Razvoj digitalnih tehnologija konstantno donosi novine u svim oblastima, pa tako i u odseku privrede. Sprovodeći digitalnu transformaciju, Agencija za privredne registre je objavila da će se registraciona prijava za osnivanje privrednih društava od 17. maja 2023. godine podnositi isključivo u elektronskoj formi, odnosno putem posebne korisničke aplikacije kako bi se olakšao i ubrzao proces u zemlji. Na ovaj način, papirne prijave će postati zastarele donoseći novu eru efikasnosti i praktičnosti u proces registracije pravnih subjekata.

Uvođenjem nove elektronske usluge, država se kreće u pravcu digitalizacije i nastavka reforme sistema registracije koja je usmerena na pojednostavljivanje procedura za pokretanje poslovanja. Razvijen je jedan intuitivan sistem koji vodi korisnike kroz proces prijave u skladu sa relevantnim propisima i koji je osmišljen tako da smanji broj uobičajnih grešaka. Korisnicima se preporučuje da se upoznaju sa njegovim uslovima registracije na zvaničnoj stranici APR-a kako bi se umanjio rizik od grešaka koje bi mogle dovesti do odbijanja prijave.

Obavezna elektronska prijava se odnosi na sledeće pravne forme:
Društvo sa ograničenom odgovornošću
Ortačko društvo
Komanditno društvo
Akcionarsko društvo

Potpuna digitalizacija procesa predstavlja značajan iskorak i pruža mnoge prednosti kao što su smanjenje troškova i vremena za osnivanje drušatva i manje vreme obrade zahteva od strane APR-a.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, FinExpertiza je tu da vam olakša prelazak sa papirnih procedura na novu digitalnu platformu!

 

Agencija za privredne registre je objavila da će se registraciona prijava za osnivanje privrednih društava od 17. maja 2023. godine podnositi isključivo u elektronskoj formi